2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Így követhetetlenné válik, miként tûnik el a pénze a számlájárólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-08 10:20:49
Címkék: Bihari hírek, mnb
A bankszámlához tartozó kódot és jelszót soha senkinek ne adjunk ki – figyelmeztetett az MNB felügyeleti szóvivõje.

Binder István, a MNB felügyeleti szóvivõje az M1 Ma reggel címû mûsorában elmondta: néhány új szolgáltató jelent meg nemrég Magyarországon, melyek közvetlen megállapodásokat kötöttek webáruházakkal, így az ügyfélnek nem kell a fizetéssel foglalkoznia. Az online átutalási szolgáltatás azt jelenti, hogy az ügyfélnek csupán erre a felületre kell belépnie, az átutalásokat már a szolgáltató végzi el helyettük – tette hozzá. Binder István arra figyelmeztetett, hogy ehhez az ügyfélnek meg kell adnia a szigorúan titkos jelszavát és azonosítóját is. A bankszámlához tartozó kódot és jelszót azonban soha senkinek ne adjunk ki – figyelmeztetett a szóvivõ a mûsorban.

A Magyar Nemzeti Bank arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy harmadik félnek adatot ne adjanak ki a bankszámlájukról, mert onnantól követhetetlenné válik, miként tûnhet el adat, illetve pénz a számláról, a bank pedig nem fog kártérítést fizetni – tette hozzá.

Binder István szerint az új szolgáltatás azért lehet vonzó az ügyfeleknek, mivel megkönnyíti az online fizetést, egyetlen felületet kell hozzá igénybe venni. Elmondta, az átutalási szolgáltatás nem pénzügyi szolgáltatás, ezért nem az MNB felügyeli. A fogyasztóvédelemmel közösen az ügyfelek figyelmét fel kívánják hívni ennek a szolgáltatásnak a veszélyeire. Megjegyezte, hogy a szolgáltatók állításaival szemben nem felügyelt rendszerrõl van szó. Súlyos problémaként vetette fel Binder István azt is, hogy egy esetlegesen nem teljesült átutalásért a panaszt feltételezhetõen nem magyarul kell az ügyfélnek megtennie, mivel a szolgáltatók többnyire külföldi székhellyel rendelkeznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!