2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Csökkenthetõ a balesetek számaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-08 10:46:45
A vezetéstechnikai tréningen a való világot szimulálják a jármûvezetõknek.

A közlekedési balesetek mintegy 90%-a a gépjármûvezetõk figyelmetlensége és felelõtlensége miatt történik – ezt támasztják alá a KSH éves baleseti statisztikái. A megfelelõ vezetési technika elsajátításával azonban ez az arány javítható.
Megelõzni a bajt

„Minél gyakorlottabb egy vezetõ, annál rutinosabban képes osztályozni a beáramló információtömeg egyes elemeit. A balesetmentes közlekedés érdekében azonban be kell látnunk, hogy hosszú évek vezetési tapasztalata önmagában még nem biztosíték semmire; a gépjármûvezetés egész embert kíván. A mindennapokban a figyelmet leginkább a sebesség helyes megválasztására, illetve az autóstársakkal való megfelelõ kommunikációra kell fordítani. A hangsúly itt is a megelõzésen lenne. A vezetéstechnika tanfolyamokon, elméleti és gyakorlati oktatás keretében a gépjármûvezetõk jobban megismerhetik autójuk menettulajdonságát, megtapasztalhatják a jármû viselkedését a különféle útfelületeken. Speciális pályákon lehetõségük nyílik tökéletesíteni vezetéstechnikai ismereteiket, illetve a gyakorlati tudás megszerzésével gyorsabban és magabiztosabban reagálhatnak az olyan váratlanul fellépõ helyzetekre is, mint például a durrdefekt vagy a kisodródás” – mondta Gazsi Júlia, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetõje.
A tiszta környezetért

A Hungaroringen mûködõ tanpályán megszerzett tudás és tapasztalat segítségével és alkalmazásával, nem csupán a balesetekbõl származó károk mérséklõdhetnek, de az üzemanyag-fogyasztás optimalizálásával a CO2 emisszió csökkentésében is nagy szerepet játszik a helyes vezetési technika. Tanulságos látni azt, hogy ugyanaz az autó már nagyon kis sebességkülönbség mellett is mennyire másként reagál ugyanarra a feladatra, illetve mennyire más a fékút például száraz és vizes úton.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!