2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Elõször rendezték meg a Roma Kulturális Napot KomádibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-09 10:48:02
A roma nemzetiségi önkormányzat és a közösségi ház Roma Kulturális Napot szervezett a Szabadidõ Központban.

A szombati eseménynek célja volt, hogy az emberek megismerkedjenek a roma zenei, táncos, gasztronómiai és kézmûves értékekkel. Ezeken keresztül erõsödhet egyrészt a roma emberek megbecsülése, másrészt elfogadóbbá és befogadóbbá teheti a helyi lakosságot.

A rendezvény már délelõtt 11 óráról elkezdõdött a fõzõversennyel, amelyen három csapat finomabbnál finomabb ételeket készített, miközben Gitye és prímása szórakoztatta a jelenlévõket. Ezt követõen felléptek a Körösi Gyöngyszemek, a Komádi Városi Népdalkör, a Komádi Gyermekotthon tanulói, Cserép Imre, valamint az Aranykor Városi Nyugdíjas Klub énekkarának két tagja, Papp Jánosné és Kirimi Pálné.

A nagyváradi Matyi Mûhely Bábszínház vidám mûsorral kedveskedett a gyerekeknek. Ezután a Vox együttes szolgáltatta a talpalávalót. A programok közben játékos családi vetélkedõket rendeztek elméleti feladatokkal, majd sor került az ügyességi játékokra is. Az érdeklõdõket kézmûves játszóház, agyagozás várta. Az estét Gitye és prímásának táncháza zárta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!