2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Élõlánccal tüntetnek a baloldali pártok a VárosligetértForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-12 14:52:35
Élõlánccal tüntetnek a Városliget megmaradásáért és az oda tervezett múzeumi negyed ellen a zuglói baloldali összefogást alkotó pártok péntek délután - ezt Karácsony Gergely, a PM társelnöke, XIV. kerületi polgármesterjelölt jelentette be.

Az Együtt-PM politikusa elsõdleges fontosságúnak nevezte, hogy a fõváros elsõ közparkját megõrizzék és a múzeumi negyed létrehozására szánt pénznek a töredékébõl felújítsák.

Karácsony Gergely az atlatszo.hu keddi cikkére hivatkozva azt mondta, az Eiffel Palace botrányos megvásárlásával kapcsolatosan a KPMG Tanácsadó Kft. készített dicsõítõ tanulmányt, amely korábban 24, 5 millió forintért egy másik anyagában a Városliget múzeumi negyeddé váló átépítését nevezte jól megtérülõ beruházásnak. Hangoztatta, hogy ezt a Városligetrõl szóló tanulmányt többen is bírálták, például azért mert több tényezõvel nem számol, és azt sem elemzi, hogy milyen lenne a beruházás megtérülése, ha a múzeumi negyedet máshol építenék fel.

Kijelentette, hogy a zuglói és a fõvárosi önkormányzati választás egyik fõ tétje a terület sorsa. Hozzátette: hajlandóak megmutatni a fideszes döntéshozóknak, hogy civilekkel közösen készek vagyunk akár a saját testünkkel is megvédeni a Városligetet.

Bejelentette, hogy a rendezvényen Kukorelly Endre egykori LMP-s politikus és Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke is felszólal. Utóbbi részt vett a sajtótájékoztatón, és azt mondta, a Városliget ügye jól példázza a Fidesz akaratos, senkit és semmit figyelembe nem vevõ politikáját. Azt firtatta, kinek áll érdekében, hogy elvegye és beépítse a fõváros egyik tüdejét.

Kunhalmi Ágnes kérdésre válaszolva azt mondta, nem hisznek annak a közvélemény-kutatásnak, amely szerint a baloldali pártok nem tudnak váltani Budapesten, és a Jobbik lesz a második erõ.

A szocialisták fõvárosi elnöke a közelmúltban készült kampányvideójukról egy kérdésre válaszolva azt mondta, az abban szereplõ gyerekek nem kaptak gázsit, õk barátok és párttagok gyermekei. Leszögezte azt is, hogy kampányuk a jövõrõl és a jövõ megváltoztatásának vágyáról szól.

Kunhalmi Ágnes egy másik felvetésre nem akart találkozásokba bocsátkozni arról, hogy melyik kerületekben számítanak biztos gyõzelemre. Annyit mondott, jó eséllyel indulnak ott, ahol tavasszal nyerni tudtak, és szoros versenyre számít azokban a kerületekben, ahol az országgyûlési választás során kicsi volt a különbség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!