2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A megúszás esélyei jelentõsen csökkennekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-12 15:35:25
A szakemberek azt mondják: az új és modern kamerák nem csak a bûnüldözés során segítenek majd a rendõröknek, hanem a bûnelkövetések száma is jelentõsen csökken majd a körzetükben.

Parkban, a játszótéren és a lakótelepen is mûködik mostantól térfigyelõ kamera Kaposváron. Jelenleg már több mint száz pásztázza a közterületeket, jövõ májusra pedig még további 80-at szerelnek fel. A város vezetése azt reméli, hogy jelentõsen csökken a bûncselekmények száma. Ettõl magam azt várom, hogy a kamerarendszer beállítását követõen nagyon rövid idõn belül, kettõ hónapon belül a közterületen történõ bûnelkövetések, rendetlenkedések, rendbontások száma a felére csökkenjen, rá két hónap múlva pedig megszûnjön – mondta Szita Károly, polgármester.

Budapest VIII. kerületének utcáira is új kamerák kerültek. A berendezések a szakemberek szerint sokkal jobbak, mint az eddigiek. Az új kamerák már HD minõségû képet rögzítenek. Józsefváros polgármestere szerint a csaknem kétszáz kamerának köszönhetõen hatékonyabb lehet a rendõrség munkája. A megúszás esélyei jelentõsen csökkennek. Hiszen egy nagyon modern és jó felbontású térfigyelõ rendszer áll fel, amely az esti szürkületben is egy nagyon éles jó képet tud biztosítani a rendõrség számára – mondta Kocsis Máté.

A belügyminiszter szerint az emberek biztonságérzetét is növelik a térfigyelõ kamerák. „Az emberek a napi létszükségletükön túl a biztonságot tartják a legfontosabbnak, amit nemcsak a büntetési tételek súlyosbításával lehet elérni, hanem azzal is, ha biztos lehet az elkövetõ abban, hogy elfogják” – mondta Pintér Sándor. Az elmúlt években országszerte mintegy két és félmilliárd forint költségvetési támogatást kaptak az önkormányzatok térfigyelõ rendszerek kiépítésére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!