2024. április 24. Szerda, György.
 
Eszement ámokfutás két megyén átForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-05 16:45:02
Az elsõdleges információk szerint súlyos testi sértés kísérlete, közveszély okozás, közúti baleset okozása, rongálás lehet annak a férfinak a számláján, aki elképesztõ ámokfutást rendezett Rakamazon és Tokajban.

12:08:Hétfõn reggel 8 óra elõtt Rakamazon volt élettársát kereste fel egy férfi, majd miután összevesztek, a ház alagsorában letekerte a kazán csövét, melynek következtében ömleni kezdett a gáz. A férfi ezután a lakásban kezdett törni-zúzni, bántalmazta a nõt és annak anyját, majd az élettárs kisteherautójával kihajtott az udvarról. Itt összeütközött egy arra közlekedõ kombájnnal, felhajtott a járdára, közben a padkán két másik autónak is nekikoccant.

Az ámokfutó a szomszédos Tokaj felé száguldott, nyomában a rakamazi rendõrökkel. Tokajban egymás után két kocsival ütközött, a második után gyalogosan próbál elmenekülni. A helyi rendõrök a közelben elfogták és megbilincselték az elsõdleges adatok szerint ittas személyt, majd az ekkor érkezõ rakamazi kollégákkal közösen elõállították. A férfi élettársát és a nõ édesanyját kórházba vitték, sérüléseik fokáról egyelõre nincs hivatalos jelentés. A közlekedési balesetekben Rakamazon nem sérült meg senki, Tokajból egy embert kórházba vittek.

Az elõzetes szakvélemény szerint a kiömlõ gáz miatt a lakóház (melyben ekkor kilencen tartózkodtak) bármelyik percben felrobbanhatott volna. A 44 éves férfi ellen közveszély-okozás kísérlete, rongálás, súlyos testi sértés kísérlete, jármû önkényes elvétele, ittas vezetés, közúti baleset okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztása megalapozott gyanújával indul eljárás - tájékoztatta a Szabolcs Online-t Fülöp Gergely rendõr százados.

10:11: Hétfõ reggel Rakamazon veszekedés után, két nõt bántalmazott az elsõdleges információk szerint egy velük együtt élõ férfi. Ezt követõen állítólag kinyitotta a agázt, majd egy haszonjármûbe ugorva nagy sebességgel elindult Tokaj felé. Mindjárt a ház elõtt nekiütközött egy kombájnak, végigkarcolt, illetve összetört több parkoló autót, majd a járdáról az úttestre hajtva eszelõs módon száguldott Tokajba. Úgy mondják többen csak a szalagkorlátig húzódva tudták elkerülni, hogy nekik menjen.

Tokajba érve folytatódott az események sora. Tarcal felé tartott, több parkoló autót megrongált, majd két személygépkocsival ütközött, miközben hol a járdán, hol az úttesten haladt. Az ámokfutás végén frontálisan ütközött egy Suzukival, így tudták a rendõrök elfogni a feltételezett okozót.

Az anyagi kár tetemes, a rendõrség  katasztróavédelem bevonásával folytatot vizsgálatot az ügyben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!