2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Európa legjobb szakemberei a debreceni informatikusokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-12 19:26:12
Elismeréssel jutalmazta a város az informatikusok sikerét.

Aranyéremmel tértek haza a szakmák Európa-bajnokságáról a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola egykori tanulói. A fiatal informatikus szakemberekbõl álló csapat – Bora László, Varga Ákos, Pethõ Roland – Franciaországban, az Euroskills 2014 nemzetközi szakmai tanulmányi versenyen a „Vállalati ICT team” kategóriában képviselte hazánkat október 2. és 4. között.

– A háromnapos versenyen egy vállalat hálózati rendszerének elkészítését kellett megoldani. A fiatalok több hónapon keresztül, az Alföld Szakképzõben készültek a megmérettetésre, ahol mentordiákként Csõke János segítette munkájukat – fogalmazott pénteken, az elismerések átadását megelõzõen Csontó Béla, az Alföld Szakképzõ igazgatója. Mint mondta, a felkészülés során a versenyzõk egy-egy szakterületre specializálódva oldottak meg feladatokat. – Indulóink minden évben megkapták a nemzetközi színvonalat (500 pont feletti teljesítmény) jelzõ medált, valamint hat alkalommal vehették át a „Legeredményesebb magyar versenyzõ” kitüntetést – emelte ki az igazgató.

Pappné Gyulai Katalin, a KLIK Debreceni Tankerületének igazgatója hangsúlyozta, az elért siker nem csupán helyi, de országos szinten is kiemelkedõ. Hozzátette, a csapat együttmûködése és a diákmentor segítsége nemzetközi tekintetben is példaértékû.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!