2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A héten kissé mérséklõdik a melegForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-13 10:00:08
Hétfõn még marad a napos, meleg idõ, akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet. Azután azonban többször is megerõsödhet a szél, lehet zápor, helyenként zivatar is, kissé mérséklõdik a felmelegedés, de néhol még a hétvégén is 20 fok körüli meleg lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn többnyire derült, napos idõ lesz, északon, északkeleten lehet felhõsebb az ég, ott csak késõn szûnik meg az éjszaka képzõdõ köd. Számottevõ csapadék nem várható, viszont megélénkül, a Dunántúl nyugati részén olykor meg is erõsödik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 6-14 fok között, a legmagasabb hõmérséklet 21-27 fok között valószínû.

Kedden a párásság, ködfoltok megszûnése után északnyugaton, északon kevesebb, másutt több lesz a napsütés, a legtöbb napsütés az Alföldön várható. A Dunántúlon néhol megerõsödik a szél, északon, északnyugaton helyenként zápor is lehet. A leghidegebb órákban 10-15 fok várható. Nappal 20-26 fokig melegszik a levegõ.

Szerdán már többfelé várható esõ, zápor, és helyenként zivatar is kialakul. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarban erõs vagy viharos széllökés is elõfordulhat. Rövid napos idõszakok délelõtt északkeleten, délután északnyugaton lehetnek. A legalacsonyabb hõmérséklet 9-14, a legmagasabb általában 19-24 fok között alakul.

Csütörtökön jobbára erõsen felhõs lesz az ég, többfelé várható esõ, záporesõ, helyenként zivatar is. A szél megélénkül, néhol megerõsödik. A legalacsonyabb hõmérséklet 10-15, a legmagasabb 17-22 fok között alakul.

Pénteken többnyire erõsen felhõs lesz az ég, több helyen valószínû esõ, zápor, többfelé megélénkül a szél. A minimumhõmérséklet 9-14 fok között valószínû. Nappal 16-21 fokig emelkedhet a hõmérséklet.

Szombaton az ország nagy részén több órára kisüt a nap, és csak elszórtan valószínû zápor, de a szél több helyen megerõsödik. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet. Nappal 15-19 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után változóan felhõs, napos idõ valószínû, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hõmérséklet 4-10, a legmagasabb 15-21 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!