2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Szombaton indul az almafelvásárlásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-13 10:58:43
Címkék: Bihari hírek, alma
Az ipari alma kilójáért bruttó 20, az étkezésiért 35 forintot fizet a nemzeti kereskedõház, a kijelölt átvevõhelyekrõl az MNKH honlapján (www.tradehouse.hu) lehet tájékozódni. Az almát az átvételtõl számított 5 napon belül kifizetik.

Október 11-én reggel 9 órától kezdõdik az étkezési és az ipari alma felvásárlása - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Kereskedõház (MNKH) Zrt. csütörtökön. Az ipari almát Vaján, Mátészalkán és Nagykállón adhatják le a termelõk, a kijelölt átvevõhelyekrõl az MNKH honlapján (www.tradehouse.hu) lehet tájékozódni. A közlemény szerint a kedvezõ idõjárás miatt az elmúlt évek átlagánál lényegesen jobb minõségû ipari almatermés várható az idén Magyarországon. A kilónként bruttó 20 forintos átvételi telephelyi áron vásárolt ipari almából készülõ kiváló minõségû almasûrítmény lehetõvé teszi, hogy a nemzetközi piacokon a kereskedõház versenyképessé váljon.

Szintén a honlapon található azoknak az átvevõhelyeknek a listája, ahol az étkezési almát vásárolják fel kilónként bruttó 35 forintos átvételi telephelyi áron. Az étkezési alma felvásárlása Zajtán, Tiszaberekben, Csegöldön, Jánkmajtison, Fehérgyarmaton, Kölcsén, Vásárosnaményban, Kisaron, Gávavencsellõn, Tyukodon és Újfehértón indul, de folynak még egyeztetések további településeken kijelölendõ átvevõhelyekrõl is. Ezekrõl szintén a kereskedõház honlapján tájékozódhatnak a termelõk.

Az MNKH felhívta a figyelmet arra, hogy a termelõknek rendelkezniük kell a termés növény-egészségügyi bizonylatával, amelyet a felvásárlási jegyen rögzítenek. Az almát az átvételtõl számított 5 napon belül kifizetik, erre a garanciát a felvásárlási jegy biztosítja. További részletek az MNKH honlapján érhetõk el, illetve tájékoztatás a 06/1810-1640-es telefonszámon és az [email protected] email címen kérhetõ - közölte a kereskedõház.

A Magyar Nemzeti Kereskedõház 2013-ban azzal a céllal alakult, hogy a hazai exporttevékenységet hatékonyabbá, koordinálttá tegye, elsõsorban a kis- és közepes vállalati szektorban, kiemelt hangsúllyal a mezõgazdasági ágazatra és termelõkre. A kereskedõházhoz az elmúlt évben több megkeresés is érkezett a külpiacokról étkezési alma és az élelmiszeriparban használt almasûrítmény megvásárlására. Az idei évben olyan piaci körülmények álltak elõ, amelyek megfelelõ alapot teremtettek a kereskedõház számára, hogy új szereplõként piaci részesedést szerezzen az almasûrítmény- és étkezésialma-forgalmazás piacán - áll a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!