2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
HM: egy gyakorlat keretében a héten több harci jármûvet szállítanak vasútonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-14 09:49:56
A Közös fellépés 2014 gyakorlat keretében a héten több ütemben harckocsikat, páncélozott csapatszállítókat, teherautókat és konténereket szállítanak majd vasúton Hajmáskérrõl Tatára, Hajdúhadházra és Hódmezõvásárhelyre – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfõn az MTI-vel.

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei õszi, kilenc nemzet részvételével zajló kiképzési sorozata szeptember 8-án kezdõdött és október 17-ig tart a Bakonyban. Mint írták, a gyakorlat elsõdleges célja az együttmûködés erõsítése a fegyvernemek és az egyes szakterületek között.

A Közös fellépés 2014 elnevezésû gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt, és 400 technikai eszközt használnak. A Közös fellépés 2014 kiképzési feladatsorozat utolsó fázisaként a Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központ megkezdte a gyakorlaton használt eszközök visszaszállítását. A héten így több ütemben harckocsikat, páncélozott csapatszállítókat, teherautókat és konténereket szállítanak vasúton Hajmáskérrõl Tatára, Hajdúhadházra és Hódmezõvásárhelyre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!