2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Önkormányzat 2014 – NVI: hét településen van szavazategyenlõség a polgármester-választásonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-15 13:57:24
Hét településen alakult ki szavazategyenlõség a polgármester-jelöltek között, így ott egyelõre nincs megválasztott polgármester – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke hétfõi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Ezeken a településeken feltehetõen jogorvoslattal próbálják tisztázni, ki is lett a polgármester. Ha a jogorvoslatok lezárulta után is egyenlõ lesz az állás, idõközi választást kell tartani – ismertette.

A hétfõ délelõtti eredmények szerint szavazategyenlõség alakult ki a polgármesterjelöltek között a Baranya megyei Tengeriben, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalban és Mezõnyárádon, a Nógrád megyei Alsótoldon, a Somogy megyei Mikén és Szorosadon, valamint a Zala megyei Lispeszentadorjánban.

Mivel nem sikerült elegendõ számú jelöltet választani, idõközi egyéni listás választást kell tartani a Baranya megyei Kisbudméron, a Vas megyei Bozzaiban és Mesterházán.

Szavazategyenlõség miatt nem volt eredményes a választás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezõtúr 1. számú egyéni választókerületében, a Pest megyei Pilis 8. számú választókerületében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári 8. számú választókerületében és Veszprém 3. számú választókerületében. Ott is idõközi választást kell tartani, ha a jogorvoslatok lezárulta után is egyenlõ szavazatuk lesz a jelölteknek.

Pálffy Ilona arról is tájékoztatott, hogy a hétfõ délelõtti adatok szerint három települési nemzetiségi választás volt eredménytelen: Halászteleken a roma, Mezõhegyesen a román, Egerben pedig a ruszin.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!