2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
5 egyszerû recept, amelynek elkészítése egy agglegénynek sem okoz problémátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-15 16:07:47
Minden agglegénynek fejtörést okoz a sütés-fõzés, a megoldást gyakran gyors- és mirelit ételek elkészítése, vagy rendelése jelenti. Holott vannak egyszerû receptek, amelyek nem csupán egyszerûek, olcsóak, de táplálóak és nagyon finomak is.

Tepsis-krumplis hús

Ez a végtelenül egyszerû egytálétel gyakorlatilag minden fontos tápanyagot tartalmaz, hiszen hús, krumpli és zöldségek egyvelege. Elkészítése sem ördöngõsség, hiszen az alapanyagokkal nincs más dolgunk, mint hogy nagy darabokra vágjuk és egy olajjal kikent tepsibe tegyük, sózzuk-borsozzuk majd ropogósra süssük. Csirkecombok helyett akár kolbászt vagy szalonnát is tehetünk a burgonya, hagyma, répa vagy akár alma mellé.
Rántott hús

Az örök klasszikus szintén könnyen elkészíthetõ, de egyben ízletes is. A kikloffolt és besózott hússzeleteket (sertés, csirke vagy marha) elõször lisztbe, majd tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Kicsit megbolondíthatjuk, ha fûszereket, sajtot vagy szezámmagot teszünk a panírhoz. Köretnek rizs, sült krumpli, de akár párolt zöldség is tálalható mellé.
Rakott krumpli

A rakott krumplihoz nincs másra szükségünk, csak tejfölre, fõtt tojásra, fõtt krumplira és sült- vagy fõzõkolbászra. A felsorolt alapanyagokat felszeleteljük, majd vajjal kikent jénai tálba, vagy magas falú tepsibe, rétegekbe pakoljuk, amelyek mindegyikét tejföllel kenjük meg és sózzuk. A tetejét is tejföllel borítsuk, vagy sajttal szórjuk. Ha a teteje barnás-vörösre sül, akkor már fogyaszthatjuk is.
Tejberizs

Hogy az édesszájú férfiakra is gondoljunk, desszert gyanánt egyik ajánlatunk a tejberizs, amely rövid idõ alatt elkészíthetõ és mindenki számára ínycsiklandó édességként szolgál. Csupán annyi dolgunk van, hogy feltesszük a rizst tejbe fõni, amelyhez vaníliás cukrot és cukrot szórunk, majd egy idõ után vaníliapuding port adunk hozzá. Amikor elfõtte a levét, hagyjuk kicsit állni, amíg megdagad. Ízlés szerint fahéjjal, kakaóporral vagy akár gyümölcsökkel ízesíthetjük.
Gesztenyepüré

Másik ajánlatunk az édességre minden agglegény számára a gesztenyepüré. Ez a finomság még a tejberizsnél is egyszerûbb. A minõségi gesztenyepüré masszát törjük össze, rakjuk kis desszertes tálba, majd befõttel, friss gyümölccsel és tejszínhabbal ízesítsük, díszítsük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!