2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
MVM NET: gyors internet olcsóbbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-15 16:37:23
A MVM NET Zrt., az MVM-csoport távközlési szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata a világ vezetõ internetforgalom-cserélõje, a frankfurti DE-CIX (Deutscher Commercial Internet Exchange) teljes jogú tagjává vált - közölte az MVM NET hétfõn az MTI-vel.

A közlemény szerint a vállalat ezzel csökkentheti függõségét a Magyarországon jelen lévõ, internet-sávszélességet nyújtó nemzetközi nagyvállalatok szolgáltatásaitól, lehetõvé téve a nemzetközi internettartalom beszerzésének racionalizálását, valamint az internet-sávszélesség bekerülési költségének jelentõs csökkentését.

Téren Róbert, az MVM NET vezérigazgatója a közleményben kifejti, hogy a mûszaki fejlesztés keretében sikerült kialakítani az elsõ, országhatáron kívül esõ kereskedelmi szolgáltatásátadási pontot, amellyel megkezdõdhet a nemzetközi távközlési szolgáltatások értékesítésének elõkészítése a vállalatnál. A csatlakozással az MVM NET-nek negyedik magyar szolgáltatóként sikerült felvételt nyernie a DE-CIX-be - emeli ki a közlemény.

A DE-CIX jelenleg a világ vezetõ internetforgalom-cserélõje, amely Frankfurt am Main mellett Hamburgban, Münchenben, Dubajban és New Yorkban is mûködtet internetszolgáltatói összekapcsolódási pontokat. A DE-CIX által kiszolgált szolgáltatók és szolgáltatói hálózatok száma meghaladja a 600-at a világ több mint 60 országából, összesített forgalma csúcsidõben eléri a másodpercenkénti 3,4 terabitet, ami egy nagyságrenddel nagyobb a magyarországi internetcserélõ (BIX) másodpercenkénti 180 gigabites csúcsértékénél.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!