2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az ország nagy részén zivatarra, felhõszakadásra figyelmeztet a meteorológiaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-15 16:58:34
Figyelmeztetéseket adott ki az ország nagy részére a várható felhõszakadás, illetve a heves zivatarok miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzés szerint a felhõszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki elsõfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt 25-30 milliméternél is több esõ hullhat.

Erre a tizenegy megyére és a fõvárosra, továbbá Fejér, Nógrád és Somogy megyére a heves zivatarok miatt is kiadták az elsõfokú figyelmeztetést. E szerint ezeken a területeken olyan heves zivatarokra is számítani lehet, amelyet károkozó szél, illetve jégesõ kísérhet.

Az elõrejelzés szerint a legalacsonyabb hõmérséklet szerdán többnyire 11 és 16 Celsius-fok között alakul, de északkeleten helyenként ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hõmérséklet 17 és 22 fok között valószínû.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!