2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
OKF: katonai és katasztrófavédelmi jármûvekbõl álló konvoj közlekedik csütörtökön több forgalmas útonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-16 10:24:26
Autópályákon és több más forgalmas úton is katonai és katasztrófavédelmi jármûvekbõl álló konvoj közlekedik csütörtökön egy gyakorlat keretében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a BM OKF HUNOR mentõcsoportja és a Magyar Honvédség MH 5/24. Bornemissza Gergely Felderítõ Zászlóalja közös gyakorlatot tart csütörtökön.

Budapestrõl reggel 9 órakor indul a HUNOR mentõcsoport, amelyhez az M35 autópálya Józsai pihenõhelyén csatlakozik a Hajdúhadházról délben induló katonai egység. A 24 jármûbõl álló konvoj együtt folytatja útját Nagyhegyesen át a katasztrófavédelem hajdúszoboszlói kiképzõbázisáig. A katonai jármûvek délután fél 5-kor, ugyancsak Nagyhegyesen át indulnak vissza a hajdúszoboszlói sportrepülõtérrõl Hajdúhadházra.

A rendõri felvezetéssel közlekedõ menetoszlopban a katasztrófavédelem jármûvei mellett több páncélozott csapatszállító, katonai mentõ és katonai terepjáró is lesz.

Az OKF az M0, az M31, az M3, az M35 autópályán és a 33., a 354., a 3321. számú úton közlekedõk fokozott figyelmét és türelmét kéri, és azt is, hogy kellõ óvatossággal közelítsék meg a konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!