2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Milliárdos fejlesztésekkel bõvíti szolgáltatásait az InvitelForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-17 08:07:50
Újabb településeket von be szélessávú internet szolgáltatási hálózatába az egyik legnagyobb hazai infokommunikációs szolgáltatóvá vált Invitel – tájékoztatták a sajtó képviselõit csütörtökön a vállalat vezetõi Budaörsön, a cég magyarországi központjában.

Az Invitel évente forintmilliárdokat invesztál a legmodernebb távközlési technológia meghonosításába Magyarországon és ebbõl csak az optikai hálózat bõvítésére 4,5 milliárd forintot fordított a 2012-ben indított fejlesztési programja keretében – mondta David McGowan, az Invitel vezérigazgatója.

A vállalat célja, hogy telefonszolgáltatóból úgynevezett “triple play”, azaz a szélessávú internet csatlakozást, az internetes televízió mûsorszórást és az IP-telefon szolgáltatást egy csomagban kínáló informatikai szolgáltatóvá pozícionálja át magát a lakossági üzletágban.

A legújabb fejlesztések eredményeként a korábban már korszerûsített 323 ezer háztartási csatlakozás mellett az idén további, mintegy 25 ezer háztartás számára tette elérhetõvé az Invitel a szélessávú technológiát, az interaktív digitális kábeltelevízió és a korábbinál lényegesen gyorsabb internetkapcsolat kínálta elõnyöket.

Az év végéig további 18 településen (Esztergom, Vác, Szeged, Gyula, Szigethalom, Tököl, Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Dunakeszi, valamint Püspökladány, Nádudvar, Báránd, Kaba, Kisújszállás, Balmazújváros, Kozármisleny, Fehérgyarmat és Heves településeken), azaz több mint 63 ezer újabb háztartás számára teszi elérhetõvé magasabb minõségû szolgáltatásait.

Az Invitel jelentõs fejlesztéseknek köszönhetõen a vállalati üzletágban is nagy lépéseket tett elõre az elmúlt években. “Nem létezik az országnak olyan pontja, ahol az Invitel ne tudná kiszolgálni a vállalati ügyfeleket” – mondta Mártha Imre az Invitel operatív fõigazgatója. A vállalati üzletágban az Invitel három év alatt háromszorosára növelte a forgalmát – mutatott rá David McGowan, a bruttó árrést pedig az idén 50 százalékkal növelte a tavalyihoz képest.

Az Invitel Távközlési Zrt. a nyilvános cégadatok szerint 2013-ban 47 milliárd forint árbevételt ért el, szemben a megelõzõ év 49,7 milliárd forintos árbevételével. A társaság mérleg szerinti eredménye 11,8 milliárd forintot tett ki, míg 2012-ben mintegy 7,6 milliárd forint veszteséget számoltak el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!