2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vadásznak a rendõrök DebrecenbenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-06 15:26:22
Kedden, szerdán és csütörtökön is fokozott közlekedési ellenõrzésre számítsanak az útra kelõk Debrecenben és a megye egész területén.

Idén eddig 67 személyi sérüléses balesetet okoztak a tehersofõrök a megyében.

 

Kedden, szerdán és csütörtökön is fokozott közlekedési ellenõrzésre számítsanak az útra kelõk Hajdú-Biharban.

A rendõrség a szeptember után ebben a hónapban is napi 8 órás TISPOL-akciót tart, mely elsõdleges célja a rossz mûszaki állapotú teherjármûvek, valamint szabálytalankodó sofõrjeik kiszûrése.

– A megyében idén eddig 67 balesetet okoztak tehergépkocsi-vezetõk, ez a balesetek kilenc százaléka – közölte Vezendi Jánosné rendõrségi szóvivõ. Az õrnagy tájékoztatása szerint további veszélyforrást jelent, hogy a hajdú-bihari utakon jelentõs tranzitforgalom bonyolódik, ennek pedig egyre nagyobb részét jelenti a veszélyes áruk fuvarozása.

A rendõrség, a közlekedési hatóság és társszervek úgy tapasztalják: az úgynevezett harmadik országbeli tehersofõrök gyakran megszegik a vezetési- és pihenõidõkre vonatkozó jogszabályokat.

Bár a mostani európai kampányt – merthogy a TISPOL-akciót szinte egész Európában végrehajtják – kifejezetten a tehersofõrökre hegyezték ki, a többi szabálytalan jármûvezetõre is figyelni fognak.

A múlt hónap

A szeptemberi ellenõrzés során a biztonsági öv, a bukósisak és a gyermekülés használatára összpontosítottak.

Akkor közel négyezer felnõtt és félezer gyermek esetében gyõzõdtek meg arról, hogy biztonságosan közlekednek vagy figyelmen kívül hagyják a felsorolt eszközöket. Az akció eredményei szerint 92 felnõtt és egy gyerek nem volt bekötve. Ezen túlmenõen 4 büntetõeljárást kezdeményeztek, 74 szabálysértési feljelentést tettek, valamint 393 helyszíni bírságot szabtak ki.

Tizennégy jármûvezetõt büntettek meg menet közbeni telefonálásért, és sokaknak – 90 fõnek– kellett fizetnie hiányzó vagy hiányos jogosítvány, forgalmi engedély, környezetvédelmi igazoló lap miatt.

Az akcióban több mint két és félezer jármûvezetõt szondáztattak meg – tizenkét esetben indult eljárás ittas vezetésért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!