2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Vámospércsen jártak a hajdúböszörményiekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-19 11:05:28
A hajdúböszörményi Idõsek Tanácsa az idõsek hónapját hagyományosan gazdag programmal teszi emlékezetessé. Ezek közül kiemelkedõ az egész napos ingyenes buszkirándulás.

Minden évben egy-egy volt hajdúkerületi várost látogattunk meg. Idén a legkisebb lélekszámú hajdúvárosban, Vámospércsen jártunk 130-an. Ménes Andrea, a város polgármestere fogadott bennünket a mûvelõdési központ színháztermében, ahol filmvetítéssel egybekötött ismertetõt tartott Vámospércsrõl, az utóbbi években elért fejlesztésekrõl, illetve az ott mûködõ amatõr mûvészeti csoportokról és rendezvényeikrõl.

A városban tett séta után az Erdõspusztán folytatódott program, az erdei kilátóról gyönyörködtünk a panorámában, a Fancsikai-tavak kellemes látványa, s az ottani séta üdítõ jellegû volt. Az erdõspusztai tájház következett, ahol egy igen tartalmas kiállítást tekintettünk meg, majd a szabadtéri múzeum részét, a favágók földbe süllyesztett vákáncsos háza különösen egyedi látvány volt. Látogatást tettünk a Club Hotelben is, hazafelé jövet pedig Zelemérnél a Csonkatorony szépen felújított környékét néztük meg, István király egész alakos szobrával, illetve a pihenõparkkal – számolt be lapunknak Mónus Imre, az Idõsügyi Tanács alelnöke.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!