2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Köszöntötték a falu legidõsebbjeitForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-19 11:26:24
Tombolát sorsoltak, táncoltak, nótáztak az idõsek tiszteletére rendezett délutánon.

Sokan mondják: Az idõs kor szomorú. No ezt alaposan megcáfolták szeptember utolsó hétvégéjén Nyíracsádon, ahol vasárnap délután köszöntötték a település hatvanon túli lakóit. Az idõsek napja alkalmából zsúfolásig megtelt a helyi mûvelõdési ház nagyterme.

A csaknem négyszáz nyugdíjas érezve és élvezve, hogy ez a nap nekik, értük és róluk szól, mosollyal, vidámsággal, gondûzõ életkedvet sugárzó derûvel töltötték meg a termet.

Az ünnepség a helyi mazsorettek bevonulásával kezdõdött. A vérpezsdítõ zene hangulata az ünnepeltek ifjúkorát idézte. A vendégeket Sándor Edit, a mûvelõdési ház igazgatója köszöntötte, majd Széll Nóra és Bálega Fanni szívhez szóló verssel köszöntötték nagymamájukat és valamennyi megjelentet.

A gyerekek szavalata után dr. Nagy János polgármester szólt a vendégekhez. Beszédében hangsúlyozta, hogy Nyíracsád számára az idõs emberek nemcsak ezen az egy délutánon fontosak, hanem az év minden napján, hisz a tõlük fiatalabb generációnak, a törzsnek és a koronának az éltetõ gyökeret jelentik a szépkorúak.

Az ünnepség résztvevõi érkezéskor ajándék tombolajegyet kaptak, aminek sorsolására az estebéd után került sor. Az idõsek napjára elsõként érkezõ Szvára Jani bácsi hatalmas fakanalat vihetett haza feleségének, a fõdíjat, egy kerékpárt pedig a falu végén lakó Marián Ambrusné Erzsike néni nyerte. A sorsolást követõen a modern kori mulatós zene megteremtõje, a 3+2 együttes lépett a színpadra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!