2024. április 24. Szerda, György.
 
Egyre több tanoda mûködikForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-19 11:53:12
Két év alatt megháromszorozódott a tanodák száma Magyarországon. Jelenleg 169 helyen mûködik a hátrányos helyzetû gyerekek számára délutáni foglalkozást nyújtó program. A kormány eddig több mint 5 milliárd forintot fordított ezek támogatására.

Az oktatók a sikeresebb iskolai szereplésben és a továbbtanulásban is segítenek a diákoknak a tanodákban. A pedagógusok szerint a program pótolhatja azt a segítséget, amit a gyerekek esetleg nem kapnak meg otthon. A foglalkozások hatása az eredményeken is érezhetõ.

Látványosan látszik az, hogy a gyerekeknek a tanulmányi eredménye növekedett, sokkal kevesebb viselkedési, magatartási problémájuk van - mondta a Híradónak Török Alfréd, a budapesti Molnár Ferenc Általános Iskola igazgatója.

Az elmúlt két évben több mint 5 milliárd forint jutott a tanodák támogatására. Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelõs helyettes államtitkár szerint a gyerekekkel foglalkozó pedagógusoknak, intézményeknek nyújtott egymásra épülõ támogatások garantálják, hogy azok a gyermekek, akik szegény családba születtek, sokkal többre vigyék, mint esetleg a szüleik és azokat az álmokat, amiket dédelgetnek meg tudják valósítani.

A támogatásoknak köszönhetõen egyre több, már csaknem 170 tanoda mûködik országszerte. Ezekben négyezer hátrányos helyzetû tanulónak nyújtanak segítséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!