2024. április 19. Péntek, Emma.
 
30 ezer új informatikai eszköz az iskoláknakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-20 16:33:52
Az általános iskolai tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti - mondta a köznevelésért felelõs államtitkár hétfõn Kecskeméten.

Czunyiné Bertalan Judit a Móra Ferenc Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a fejlesztés során 1855 helyen mintegy 30 ezer új informatikai eszközt, köztük tantermi számítógépeket, notebookokat, tableteket telepítenek. A projektnek 500 ezer diák és 70 ezer pedagógus a kedvezményezettje.

Czunyiné Bertalan Judit átadta az országos program keretében elsõként üzembe helyezett 16 tantermi és hat pedagógusi notebookot, valamint egy projektort.

Az államtitkár fontos célnak nevezte, hogy a hátrányos helyzetû családok gyerekei is a legmodernebb informatikai eszközökkel tanuljanak.

Az általános iskolai oktatás fejlesztése szempontjából elengedhetetlennek nevezte, hogy a pedagógusok is modern eszközökön készüljenek fel, mert a diákok elvárása is egyre nagyobb.

Czunyiné Bertalan Judit utalt arra, hogy közösségi forrásból valósult meg a beruházás, ezért ötéves fenntartási kötelezettség az elõírás. Az eszközök beszerzésénél az alacsony ár mellett az informatikai eszközök minõsége, magas szolgáltatási tartalma és tartóssága is fontos szempont volt.

A projekt kiemelt célcsoportjának az általános mûveltséget megalapozó, nappali rendszerû iskolai oktatásban részt vevõ általános iskolák tanulóit nevezte meg az államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit ismertette, hogy a csaknem háromezer állami fenntartású iskolában mintegy 1,3 millió diák tanul.

A program keretében 4945 tantermi számítógépet, 8640 tantermi notebookot, 10 627 tanári notebookot, 5457 tabletet, valamint 4300 projektort szereznek be - összegezte az államtitkár.

Kecskésné Marthi Marianna, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája tagintézmény-vezetõje fontosnak nevezte a fejlesztést, amellyel a tízéves, ma már elavultnak számító informatikai eszközeiket tudták lecserélni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!