2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A parlament elé kerülhet a vasúti törvényForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-20 17:03:12
Az Országgyûlés elé kerülhet a vasúti közlekedésrõl, illetve a légi, vasúti és vízi közlekedési balesetek szakmai vizsgálatáról szóló törvény.

A parlament gazdasági bizottsága hétfõi ülésén a kormánypárti képviselõk 8 igen és a független Varju László egy nem szavazata mellett vette tárgysorozatba Völner Pál (Fidesz) errõl szóló önálló indítványát.

Az Európai Bizottság szeptemberben küldte meg Magyarországnak azt az indoklással ellátott véleményt, amely a vasút biztonságával, a vasúttársaságok engedélyezésével és a vasúti infrastruktúra használati díjával kapcsolatos kötelezettségszegést tartalmazza.

Völner Pál az ülésen kiemelte, hogy a törvények módosítására a kötelezettségszegési eljárás mielõbbi lezárása végett van szükség.

A bizottság tárgyalta Vona Gábor, Gyöngyösi Márton, és Kepli Lajos jobbikos képviselõk önálló indítványát, amelyben egy, a Déli Áramlat földgázvezeték magyarországi szakaszának megépítésével kapcsolatos megállapodás megkötését felügyelõ eseti bizottság létrehozását javasolták.

Kepli Lajos a bizottság ülésén kiemelte: azért tartják fontosnak a bizottság létrehozását, hogy a beruházás ne válhasson politikai játszmák játékszerévé. Gyöngyösi Márton elmondta: az energiaellátás kérdése Magyarországon az elmúlt évtizedekben politikai üggyé silányult, holott súlyos, szakmai, energetikai kérdésrõl van szó. Úgy vélte, azért kell létrehozni az eseti bizottságot, mert fennáll a veszélye annak, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió nyomására több országban is ellehetetlenül a beruházás, ezt pedig a magyar érdekek szem elõtt tartása mellett ki kell védeni.

Mengyi Roland (Fidesz) felhívta a figyelmet arra, hogy a legmagasabb szinten foglalkoznak a Déli Áramlat kérdésével, és a gazdasági bizottságon belül energetikai albizottság is mûködik, így a jobbikos indítvány nyitott kapukat dönget, megvannak a megfelelõ, már létezõ fórumok a kérdés megvitatására.

Az eseti bizottság létrehozására irányuló indítványt a bizottság egyhangúlag elutasította.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!