2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Padok a testvérgyülekezettõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-20 18:00:23
Ökumenikus istentisztelettel egybekötve adták át a pocsaji református imaházat.

Ez év tavaszán a debreceni Mester utcai gyülekezet – a pocsajiak testvérgyülekezete – a templom egyik karzatát átalakította és a feleslegessé vált padokat felajánlotta a pocsaji református gyülekezetnek. A nyáron ezeket úgy átalakították, hogy a helyi imaházban használhatóak legyenek.
Megáldották az imaházat

Az imaház ünnepélyes megáldása és átadása október 19-én volt, ahol minden felekezet tagjait szívesen várták az ökumenikus istentiszteletre. Igét hirdettek: Vincze András, a debreceni Mester utcai, és Fecske Csaba, a pocsaji lelkipásztor, valamint Zolcsák Miklós görögkatolikus parókus.

Fecske Csaba pocsaji református tiszteletes háláját és köszönetét fejezte ki, amiért nagy létszámban jelentek meg katolikusok és reformátusok egyaránt. Elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a felekezetek egymáshoz közelednek, és az emberek, a segítõ kezek munkálkodtak, hogy kész legyen az imaház. Köszönetet mondott Vincze Andrásnak, a testvérgyülekezet lelkipásztorának a felajánlásért és egy pocsaji emlékkel hálálta meg: a helyiek által szõtt faliszõnyeggel.

Makkos Zoltán és Fodor Ferenc pocsaji lakosoknak egy-egy Bibliát adott át a tiszteletes megköszönve az eddigi áldozatos munkájuk. Az áldás után az imaház udvarán szeretetvendégségre hívták az ideérkezõket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!