2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Arab Business Club: óriási üzleti lehetõségek rejlenek MagyarországonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-20 18:45:03
Az öt éve alakult, jelenleg több mint 8500 tagú, befektetéseket ösztönzõ magánszervezetnek ezért állandó képviselõje lesz itt.

Az Arab Business Club öt éve alakult, jelenleg több mint 8500 tagja van a világ 35 országában. Magyarország a 36. ország, ahol megjelennek; a szervezet budapesti "nagykövete" Váradi Gábor lesz.

A hétfõi tájékoztatón elhangzott: a szervezet a magyar kormánnyal szorosan együttmûködve hamarosan befektetõi konferenciát tart Budapesten, és a jövõ hónapban reklámkampányt indít, hogy idegenforgalmi célpontként népszerûsítse Magyarországot a Perzsa (Arab)-öböl térségében.

Hamdan al-Mursidi magyar újságírók kérdésére elmondta, többek között állateledelt, friss zöldséget tudnának importálni Magyarországról. Emellett az arab üzletemberek érdeklõdnek a magyarországi ingatlanpiaci befektetések iránt. Sok befektetési lehetõség kínálkozik Magyarországon, kedvezõ áron - mondta, és megjegyezte, hogy nemzetközi összevetésben is alacsony a bûnözés.

Az Arab Business Club elnöke hangsúlyozta, az arab kultúrában kitüntetett szerepe van a személyes viszonynak; üzlet csak barátságból születhet, azután, hogy a felek alaposan megismerték egymást. Példaként említette, hogy az Egyesült Arab Emírségekbõl sokan inkább Thaiföldre járnak gyógykezelésre, mint Németországba - az ottani társadalombiztosítás mindkettõ költségeit fedezi -, egyszerûen azért, mert az ázsiai országot vendégszeretõbbnek tartják. Hamdan al-Mursidi megjegyezte, Magyarországon is ezt a vendégszeretet tapasztalta.

Az Arab Business Club elnöke elõször 2013 nyarán járt Magyarországon. Akkor felkereste a paksi atomerõmûvet is, mert az Egyesült Arab Emírségekben és Szaúd-Arábiában számos atomerõmû építését tervezik, illetve kezdték meg, de nincs elég szakemberük. Ezért felkeresték azokat az országokat, ahol az egyetemi alapképzés után gyakorlati szakmai képzésen vehetnének részt az arab diákok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!