2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Embercsempészeket fogtak elForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-21 18:10:44
A hajdú-bihari és a zalai rendõrök együttmûködése eredményeként két férfit fogtak el embercsempészés megalapozott gyanúja miatt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bûntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két férfi ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy hajdúsámsoni lakos 2014. október 16-án 20 óra körüli idõben Debrecenbõl egy személygépkocsival négy afgán állampolgárt akart illegálisan Nyugat-Európába juttatni. A Felderítõ Osztály munkatársai értesítették kollégáikat, így Letenyénél 1 óra 30 perc körül az államhatár közvetlen közelében a Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság beosztottjai ellenõrzés alá vonták a gépkocsi sofõrjét, B. Tibort és utasait, akiket elfogtak és a Nagykanizsai Rendõrkapitányságra elõállítottak. A rendõrök gyanúsítottként kihallgatták õket.



A megalapozott gyanú szerint a 44 éves B. Tibort egy szerb állampolgár bízta meg a külföldiek illegális utaztatásával. A megbízó férfit 2014. október 17-én 13 óra 30 perc körüli idõben Debrecenben a Csapó utcán a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Felderítõ és Vizsgálati Osztály munkatársai elfogták és elõállították a megyei rendõr-fõkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a 42 éves férfit.

A nyomozók mindkét terheltet bûnügyi õrizetbe vették és kezdeményezték elõzetes letartóztatásukat, melyet a Debreceni Járásbíróság 2014. október 19-én elrendelt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!