2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nagyszerûen telt a szombati iskolanap BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-21 18:18:54
A szombati munkanapok, így a tanítás a „nem szeretem” napok közé tartozik a felnõttek és a diákok körében is. Ezért a József Attila Általános Iskolában az október 18-i Bûnmegelõzési és Egészségvédelmi Nap jó fogadtatásra talált. Az ÁVP Hungary Közhasznú Egyesület segítségével megvalósult napon rendkívül színes programokban lehetett része az iskola apraja-nagyjának.

A reggel a Rinyu Sándor edzõ-tanár vezette önvédelmi bemutatóval indult, melyet a Bessenyei György Szakközépiskola rendvédelmi osztálya mutatott be a kíváncsi gyerekseregnek. Ezt követõen az alsósok az iskola udvarán megismerkedhettek a rendõrség, a polgárõrség, a mentõk és a tûzoltóság jól felszerelt jármûveivel. Beszállhattak az autókba, a gyorshajtást mérõ traffipaxot, a rendõrségi motort közelrõl is megnézhették.

Eközben a felsõ tagozatosok számára bûnmegelõzési elõadást tartottak, helyszínelési technikákat, ujjlenyomat-vételt mutattak be a rendõrség munkatársai. Az iskola védõnõje a felvilágosító órán igen nagy érdeklõdéssel találta magát szemben. Ezen kívül a gyerekek szakemberi irányítással az újraélesztés lépéseit és jelentõségét sajátíthatták el.

A program ezzel még korán sem ért véget. Az alsós osztályok biciklivel, görkorcsolyával kipróbálták városunk nemrég átadott KRESZ-pályáját. A közlekedési táblákkal és szabályokkal való ismerkedést a József Attila Általános Iskola rendõre irányította. Az iskolában maradt alsós gyermekek a – szintén pályázati úton elnyert – TEIS program révén rendkívül ötletes, az õszi munkákkal, illetve termésekkel kapcsolatos ügyességi vetélkedõn mérték össze erejüket.

A felsõ tagozatosok számára ping-pong verseny, íjászat, kerékpáros ügyességi verseny, illetve az iskolavédõnõk által irányított vércukor- és vérnyomásmérés szerepelt a bûnmegelõzési –és egészségvédelmi nap további programjai között. Végül Szilágyi Imre edzõ tanítványainak színvonalas karate bemutatójával zárultak az események.

Ezen az egészséget elõtérbe állító napon a szülõk is szerepeltek, ugyanis egész délelõtt sorban álltak az iskola tanárijával szemben felállított kihelyezett véradó állomáson.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságnak, a Városi Polgárõrségnek, a Berettyóújfalui Mentõszolgálatnak, a Berettyóújfalui Tûzoltó-parancsnokságnak, a Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi-, illetve Transzfúziós Osztályának és a Védõnõi Szolgálatnak.

Köszönet a sok-sok véradó szülõnek és tanárnak, akik példát mutattak a tanulóinknak az embertársaink segítése terén!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!