2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A pihenéssel szintén megelõzhetõ a kiégésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-21 18:40:50
Prof. dr. Bagdy Emõke: alapszabály – nyaralni muszáj!

Az elmúlt években teljesen átalakultak a magyarok nyaralási szokásai. Egyre többen ismerik fel, hogy az évente egyszeri utazás kihagyhatatlan – derült ki a NeMaradjLe.hu felmérésébõl. Ha nyáron elmaradt, mindenképpen pótoljuk azt õsszel, hiszen a kiégést megelõzni sokkal egyszerûbb feladat, mint gyógyítani.

Prof. dr. Bagdy Emõke, a pszichológiatudomány leg­elismertebb szakembere szerint több szempontból is az a legideálisabb, ha fõszezonban megyünk nyaralni, de ha a nyáron nem volt lehetõség erre, pótoljuk azt õsszel, mert utazni, pihenni egyszerûen muszáj.

– A nyaralás nem hagyható ki! Évente legalább 2 hetes kikapcsolódásra van szükségünk biológiai szempontból. Véleményem szerint az a legoptimálisabb, ha egyszer utazunk el hosszabb idõre, ám ha ezt mégsem tudjuk megoldani valamilyen okból kifolyólag, egy-egy hosszú hétvége is sokat segíthet a feltöltõdésben és regenerációban a mai rohanó konzumvilágban. Mert alapszabály, hogy nyaralni muszáj! – mondta a klinikai szakpszichológus, aki hangsúlyozta a nyaralás családösszetartó erejét, gyermekekre gyakorolt pozitív hatásait.
Június a fõszezon

Általános elgondolás, miszerint az augusztus a családi nyaralások fõszezonja, de a közhiedelemmel ellentétben ma már a június a legerõsebb hónap a belföldi vendégéjszakák tekintetében. – Minket is meglepett a legfrissebb felméréseink eredménye. A legmeghökkentõbb változás, hogy míg tavaly közel 20 százalékkal, addig idén már 30 százalékkal többen idõzítették júniusra nyaralásukat. Mindezzel megdõlt a mítosz, s már nem az augusztus a szabadságolások hónapja – nyilatkozta Szalay Ákos, a NeMaradjLe.hu marketingért felelõs vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!