2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Több mint százezer ember képzését támogatta a Tudásod a jövõd! programForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-21 19:34:00
Több mint százezer ember képzését támogatta az elmúlt két évben a Tudásod a jövõd! program, amelynek köszönhetõen “nagymértékben javult a felnõtt magyar lakosság gazdasági és munkaerõ-piaci versenyképessége” – tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal kedden az MTI-t.

A közlemény szerint Magyarországon eddig nem volt példa ilyen volumenû programra: több mint százezer ember – köztük tízezer hátrányos helyzetû – vehetett részt informatikai és idegen nyelvi ismereteket fejlesztõ kedvezményes képzéseken 2012. május 1. és 2014. október 31. között.

Az Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése címû projekttel Magyarország is csatlakozott az Európai Unió országaiban meghirdetett, élethosszig tartó tanulási igény kialakításához: javult a tanulási hajlandóság a felnõtt magyar lakosság körében, ennek köszönhetõen növekedett a foglalkoztatási ráta – olvasható a közleményben.

Az idegen nyelvi képzések döntõ többsége az alapfokú ismeretek átadására irányult. Olyan informatikai programok kaptak helyet a képzési listán, amelyek megfeleltek az uniós ajánlásoknak az élethosszig tartó tanuláshoz szükséges kompetenciákról. Az informatikai képzéseken alap- és középfokú felhasználói ismereteket szerezhettek a tanfolyamokon részt vevõk.

Ismertették: az oktatáshoz minden résztvevõ bruttó 90 ezer forint európai uniós forrásból érkezõ támogatást kapott, ennek átlagosan 5 százalékát – a hátrányos helyzetû településeken 2 százalékát – kellett önrészként befizetniük. A támogatást minden olyan 18. életévét betöltött ember megkaphatta, aki nem volt középiskola, felsõoktatási intézmény tanulója vagy hallgatója, és a programmal egy idõben nem vett részt más magyar, illetve európai uniós forrásból támogatott idegen nyelvi, informatikai képzésen.

Közölték: a projekt eredményes megvalósításához 12,48 milliárd forint európai uniós támogatás állt rendelkezésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!