2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Problémamentes a magyar-svájci gazdasági együttmûködésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-22 16:24:42
Az alpesi ország elnökével tárgyalt Orbán Viktor Milánóban, a megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Problémamentes a magyar-svájci gazdasági együttmûködés - állapította meg Orbán Viktor kormányfõ és Didier Burkhalter, a Svájci Államszövetség elnöke pénteki milánói találkozójukon, amelyrõl a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetõje tájékoztatta az MTI-t. A két vezetõ az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) keretében tárgyalt egymással az olasz városban, a megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Orbán Viktor és Didier Burkhalter - aki jelenleg az Európai Biztonsági és Együttmûködési Szervezet (EBESZ) soros elnöki tisztét is betölti - leszögezte: a magyar-svájci gazdasági együttmûködés problémamentes. Kitértek arra is, hogy december elején Pozsonyban V4-Svájc-csúcstalálkozó lesz, ezzel kapcsolatosan a visegrádi országok és Svájc együttmûködését egész Európa szempontjából fontosnak nevezték - közölte Havasi Bertalan.

Szóba került továbbá az ukrajnai konfliktus, amellyel összefüggésben Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Magyarország is a békés, tárgyalásos úton történõ megoldásban érdekelt, és nagyra értékelte az EBESZ szerepét a közvetítésben, a helyzet kezelésében - tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!