2024. április 24. Szerda, György.
 
Elalvási tippek az éjjeli baglyoknakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-24 12:06:25
Az alvási szokásokat figyelembe véve kétféle ember létezik. Az egyik mellett ágyú is dörrenhet, akkor is édesdeden alszik. A másik az éjjeli bagoly típus, aki képtelen idejében álomra hajtani a fejét, s ha mégis sikerül, biztos egész éjszaka forgolódik, reggel pedig fáradtan ébred, s meg sem tud szólalni az elsõ kávé elõtt.

Pedig az éjszakai pihenés elengedhetetlen a szervezetünk regenerálódásához, ilyenkor újulunk meg szellemileg és fizikailag. A tartós kialvatlanság idegrendszeri problémákat és az immunrendszer gyengülését is okozhatja. Az egészség megõrzése érdekében íme 7 tipp, mely talán enyhít az álmatlanságon.

1. Délután már kerüljük az élénkítõ hatású italokat, így például a kávét és a fekete teát. Helyette igyunk inkább zöld teát, mely nyugtató hatású.

2. Csak úgy mint reggel, lefekvés elõtt is érdemes szellõztetni a szobában, mivel az oxigéndús levegõ elõsegíti a pihenést.

3. Este egy forró tea hozzájárul az ellazulásunkhoz, melynek köszönhetõen könnyebben jön álom a szemünkre. Alvást elõsegítõ gyógynövények például az orbáncfû, citromfû, macskagyökér, levendula, és kamilla.

4. A gyógynövények nem csak ital formájában, de illóolajként is hasznosak lehetnek, így például az említett levendula, mely nem csak az alvásban segít, de a szúnyogokat is távol tartja.

5. Télen különösen érdemes párologtatót használni, hiszen ilyenkor alacsonyabb a levegõ páratartalma, és könnyen kiszáradhat a nyálkahártyánk, melynek következtében hajnalok hajnalán arra ébredünk, hogy köhögünk és kapar a torkunk.

6. Ha nem jön álom a szemünkre, bekapcsoljuk a tévét, mondván attól majd elálmosodunk. Pedig ez tévhit! A készülék villogó fényei és a hanghatások ugyanis élénkítõ hatással vannak az agyra. Éppen ezért teljes csendben és sötétségben aludjunk.

7. Végül, de nem utolsó sorban igyunk langyos tejet, mely tripofánt tartalmaz, ami nyugtató hatással van a szervezetünkre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!