2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Több megyében sok esõre, viharos szélre figyelmeztetnekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-24 12:56:39
Tizenhárom megyére adtak ki figyelmeztetést a várható viharos szél, illetve a jelentõs mennyiségû csapadék veszélye miatt csütörtökre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya megyében a nap folyamán több mint 30 milliméter csapadék hullhat, ezért ott másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ugyancsak a sok esõ miatt Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Gyõr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére a viharos szél veszélye miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

Csütörtök délutántól péntek délutánig egyre többfelé lehet számítani ismétlõdõ esõre, az ország déli, délnyugati megyéiben területi átlagban jelentõs mennyiségû csapadék hullhat.

Emellett csütörtökön késõ délutántól péntek délelõttig a Nyugat-Dunántúlon óránkénti 70-85 kilométeres, míg északkeleten, illetve az Alföld egyes részein 65-75 kilométeres széllökések lehetnek.

Az elõrejelzés szerint csütörtökön a legmagasabb hõmérséklet általában 8-13 Celsius-fok között valószínû, csak északkeleten lehet kissé melegebb. A hõmérséklet késõ estére sem változik lényegesen, többnyire 8-13 fok lehet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!