2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Eleinte esõs, majd hideg lesz a hosszú hétvégeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-24 15:44:15
Eleinte esõs, majd hideg lesz a hosszú hétvége idõjárása. Az október 23-i ünnepen többfelé zavarhatja meg esõ, illetve viharos szél a szabadtéri programokat. Szombaton csak néhol, vasárnap várhatóan sehol nem lesz esõ, a leghidegebb órákban már 0 fok alá is hûlhet a levegõ – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Csütörtökön, október 23-án kelet felõl megvastagszik a felhõzet, csupán északkeleten lehet kevés napsütésre számítani. A déli óráktól kelet felõl egyre több helyen ered el az esõ, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön kiadós mennyiségû csapadékra (akár 10-20 milliméterre) van kilátás. A Dunántúlon ismét fokozódik a légmozgás, az Alpokalja térségében, és délután az Észak-Alföldön is elõfordulhatnak viharos széllökések. A legalacsonyabb hõmérséklet 3 és 8 fok között valószínû. Nappal általában 8-12 fokig melegszik a levegõ, de északkeleten 13-17 fokot is mérhetnek.

Pénteken túlnyomóan borult idõ várható, de délután elsõsorban délkeleten elvékonyodhat, felszakadozhat a felhõzet. Reggel még sokfelé, majd egyre kevesebb helyen valószínû esõ, záporesõ. Legtovább, estig a Miskolc-Budapest-Nagykanizsa sávban várható csapadék. A szél többfelé erõs lesz, fõként a Nyugat-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek, estére viszont mindenütt mérséklõdik a légmozgás. A minimum-hõmérséklet 3 és 9 fok, a maximum-hõmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínû, de délkeleten ennél néhány fokkal melegebb lehet.

Szombaton északkelet felõl felszakadozik, csökken a felhõzet, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részén estig felhõs idõre van kilátás. Legfeljebb néhol fordulhat elõ jelentéktelen csapadék. A leghidegebb órákban általában 2-7, de a szélvédett északi, északkeleti területeken 0, mínusz 1 fok is lehet. Nappal 9-13 fokig emelkedhet a hõmérséklet.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után a legtöbb helyen gyengén felhõs, napos idõre van kilátás, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hõmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 fok között, a legmagasabb hõmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!