2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Újinfluenza: Meghalt a harmadik magyar betegForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-08 18:07:15
Meghalt a harmadik újinfluenzás beteg itthon, egy fiatal nõ.

Súlyos daganatos betegsége volt, a boncoláskor derült ki, hogy megkapta a fertõzést - jelentette be az egészségügyi miniszter csütörtök délelõtt.

Az ÁNTSZ csütörtöki közleménye szerint egy 33 éves nõ hunyt el október 2-án. A beteg nemrég szült, és rosszindulatú daganat miatt kezelés alatt állt. A boncolás során kiderült, hogy új influenzás volt. A végsõ diagnózisra azonban várni kell, a szövettani vizsgálatok még nem zárultak le ugyanis. A jelenlegi információk szerint "a betegnél az emlõrák miatti kezelések nyomán fellépõ szövõdmény (tüdõgyulladás) és az azt követõ szívelégtelenség a halál oka". A közlemény szerint ez az eset is rámutat arra, hogy a többszörösen veszélyeztetett betegek - például akiknél rosszindulatú daganatot találtak - könnyebben megkaphatják a H1N1-es fertõzést.

Az új influenza második áldozata egy 34 éves szekszárdi férfi volt, õ szeptember 24-én hunyt el, váratlanul. Az elsõ áldozat július végén halt meg a dél-dunántúli régióban. A 41 éves férfi szív- és tüdõbeteg volt. Az influenza vírusa miatt kialakuló tüdõgyulladásba halt bele.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!