2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Tömeges kirúgásokat tervez a kormány!Forrás: fuggetlennemzet.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-27 09:38:08
Címkék: Bihari hírek
Elbocsátják a köztisztviselõk és közalkalmazottak egy részét – jelentette be Lázár János.Szerinte ugyanis az ország nem bír el egymillió állami alkalmazottat. Az RTL Klub híradója által megkérdezett munkaügyi szakértõ szerint nehéz lesz állast találniuk az elbocsátott dolgozóknak.

A köztisztviselõk és közalkalmazottak szakszervezete idén tavasszal már tüntetett: több pénzt és jobb munkakörülményeket akarta. Most viszont az elbocsájtással kell szembe nézniük.


Lázár János szerdán jelentette be, hogy „belevágnak az államreformba”, ami azt jelenti, hogy sok embert fognak kirúgni a közszférából. Lázár azt mondta, Magyarországon jelenleg egymillió közalkalmazott van, ami azt jelenti, hogy a munkavállalók 22 százaléka dolgozik a közszférában.

A közalkalmazottak szakszervezete szerint ugyanakkor nem jön ki a matematika: õk egészen pontosan 691 800 közalkalmazottról tudnak. Szerintük ez – szemben a miniszter által elmondottakkal – 16,4 százalékos arány. Ausztriában 29,4%, Németországban pedig 31,4% a közalkalmazottak aránya.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselõk, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) fõtitkára az RTL Klubnak azt mondta, eredetileg a közszolgálati életpálya, valamint a hat éve nem emelt fizetések ügyében jelentkeztek be a minisztériumhoz. Most már a leépítésekrõl is tárgyalniuk kell.

G. Nagy Balázs, a Manpower cégvezetõje az RTL Klubnak azt mondta, szerinte nem lehetséges, hogy egyik napról a másikra felszívja a civil szféra a következõ idõszakban elbocsájtott munkavállalókat.

Lázár János szerint a leépítésekkel egy év alatt végeznének, és a megmaradt közszolgák számára 2016-tól lépne életbe az életpályamodell.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!