2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Eljutott New Yorkba az ebola!Forrás: fuggetlennemzet.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-27 09:46:36
Címkék: Bihari hírek
A hatóságok szerint pozitív lett az Ebola-vírusra elvégzett tesztje az Orvosok Határok Nélkül nevû szervezet egy nemrég Nyugat-Afrikában járt amerikai orvosának, aki csütörtökön került kórházba New Yorkban, írja az MTI.

A 33 éves Craig Spencer több mint egy hete tért vissza Amerikába Guineából. Szerdán láz és hasmenés lépett fel nála, csütörtökre rosszabbul lett, ekkor tájékoztatta a hatóságokat. Az Ebola-betegség kezelésére alkalmas manhattani Bellevue Kórházba szállították, elkülönítve ápolják. Vele együtt karanténban van menyasszonya is, akinél egyelõre nem mutatkoznak a betegség jelei.

A férfi a negyedik ebolás beteg az Egyesült Államokban és az elsõ New Yorkban. Az amerikai nagyvárosban elvégzett vizsgálat eredményét még az atlantai járványügyi központnak (CDC) is meg kell erõsítenie, de a tévedés esélye csekély.

A New York-i hatóságok igyekeznek feltérképezni, hogy az orvos kikkel lépett kapcsolatba az elmúlt napokban, valamint azonosítani azokat, akik megfertõzõdhettek. A New York Times cikke szerint Spencer szerda este az A és az L nevû járatokon utazott, meglátogatott egy bowlingpályát Williamsburgben, ahol pont emiatt most lefújtak egy koncertsorozatot, majd taxival visszatért Manhattenbe.

New Yorkkal egyidõben Maliban is feltûnt a vírus, egy kétéves kislány került ebolával kórházba. A mali egészségügyi minisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a gyermek a szomszédos Guineában kapta el a vírust. A kislányt szerdán az Ebola-betegségre utaló tünetekkel vitték kórházba az ország nyugati felén lévõ Kayes városában, a tesztek egy nappal késõbb igazolták a betegség gyanúját.

A mali egészségügyi tárca nyugalomra intette a lakosságot, és közölte, hogy minden szükséges lépést megtesznek a betegség terjedése ellen. Egyúttal arra kérte az embereket, hogy lehetõleg kerüljék a járvány sújtotta országokat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön azt közölte, "meglehetõsen biztos" abban, hogy a Libériát, Guineát és Sierra Leonét sújtó járvány nem terjedt át a szomszédos országokra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!