2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
NFM: a gyermekek díjmentes balesetbiztosítása az õszi szünetben is érvényesForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-27 09:54:29
Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, így az õszi szünetben is érvényes – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Kommunikációs Fõosztálya vasárnap.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben jelezték, a biztosítás nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem az otthon, az utcán, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is vonatkozik.

A biztosítási védelemben – kormányrendelet alapján – 3 éves koruktól 18. életévük betöltéséig részesülnek a magyar állampolgárok. A szolgáltatás automatikusan jár jelenleg mintegy 1,6 millió gyermeknek és fiatalnak, díja az államot terheli – közölte az NFM.

Hozzátették, hogy a biztosítók az elmúlt években több száz millió forintot fizettek ki a károsultaknak. Tavaly csaknem 14 ezer kárigényt teljesítettek, az esetek döntõ többségében csonttörések miatt.

A szülõk az idei évre közbeszerzés alapján kiválasztott szerzõdött partner, a Groupama Garancia Biztosító honlapján tájékozódhatnak a kárigény bejelentésérõl és érvényesítésérõl – tájékoztatott a minisztérium.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!