2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Debreceni a H1N1 harmadik hazai áldozataForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-08 18:24:17
A fiatal nõnél a kórbonctani vizsgálat során mutatták ki a H1N1-fertõzést. A DE OEC betegei között ez a második laboratóriumilag igazolt H1N1-vírusfertõzés.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DE OEC) betege volt az a fiatal nõ, aki nemrég hunyt el, és szervezetében a boncoláskor kimutatták a H1N1 vírust.


– A végsõ stádiumú daganatos megbetegedésben szenvedõ fiatal nõnél a kórbonctani vizsgálat során mutatták ki a H1N1-fertõzést. A DE OEC betegei között ez a második laboratóriumilag igazolt H1N1-vírusfertõzés.

Korábban júliusban egy 5 éves gyermeknél mutattak ki H1N1 vírust, aki a szakszerû ellátás következtében hamarosan meggyógyult – közölte Orosi Piroska egyetemi docens, a DEOEC Kórházhigiéne és Infekciókontroll Tanszékének vezetõje.
A csütörtöki kormányszóvivõi tájékoztatón jelentette be az egészségügyi miniszter, hogy meghalt a harmadik újinfluenzás beteg Magyarországon. Székely Tamás szerint a fiatal nõ daganatos beteg volt, az Észak-alföldi régióban hunyt el múlt héten, a boncoláskor derült ki, hogy megkapta a fertõzést.
Az ÁNTSZ csütörtöki közleménye szerint egy 33 éves nõ hunyt el október 2-án. A beteg nemrég szült, és rosszindulatú daganat miatt kezelés alatt állt. A boncolás során kiderült, hogy új influenzás volt.

A végsõ diagnózisra azonban várni kell, a szövettani vizsgálatok még nem zárultak le ugyanis. Az információk szerint „a betegnél az emlõrák miatti kezelések nyomán fellépõ szövõdmény (tüdõgyulladás) és az azt követõ szívelégtelenség a halál oka”. A közlemény szerint ez az eset is rámutat arra, hogy a többszörösen veszélyeztetett betegek – például akiknél rosszindulatú daganatot találtak – könnyebben megkaphatják a H1N1-es fertõzést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!