2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hat alapdarab, amit feltétlenül be kell szerezned õszre!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-28 08:10:51
Csípõs reggelekre ébredünk, itt az ideje, hogy felvértezzük magunkat a hideg ellen. Milyen ruhadarabokat, kiegészítõket érdemes ilyenkor beszerezni? Segítünk!

Garbó
A garbó az egyik legpraktikusabb ruhadarab hideg idõre. Mint, köztudott nevét Greta Garbo svéd származású amerikai színésznõrõl kapta, aki gyakran viselte, ezt, a ma már nõk, férfiak és gyermekek számára egyaránt elérhetõ ruhadarabot.
Kötött pulóver
Idén õsszel mindegy, hogy nadrággal vagy szoknyával, a lényeg, hogy hordjuk õket. A legdivatosabbak az oversize méretû magasított-, vagy kerek nyakú fazonok. Vásárláskor érdemes odafigyelni rá, hogy a kiszemelt darab olyan anyagból készüljön, ami mosás után sem megy össze vagy nyúlik ki.
Bõrkabát
A motoros dzsekik évek óta tartó egyeduralmát felváltja a klasszikus szabású, hosszabb fazonú bõrkabátok viselése. Természetesen nem kötelezõ valódi bõrbõl készültet beszereznünk, a mûbõr is pont olyan jól mutat, mint az eredeti.
Sál
Az õsz elengedhetetlen kelléke. Véd a hidegtõl és a legegyszerûbb szettet is feldobja. Az állatmintás sálak évek óta hódítanak, mint ahogyan a kör-, más néven csõsálak is. A kettõ kombinációjával, biztos, hogy nem nyúlhatunk mellé. Aki azonban igazán trendi szeretne lenni a szezonban annak érdemes beszereznie, egy halálfejes vagy bajuszmintás sálat.
Gumicsizma
Ezt, az õszi csapadékos idõjárás alkalmával legalkalmasabbnak bizonyuló lábviseletet az angol Wellington elsõ hercegének Arthur Wellesley-nek köszönhetjük. A herceg megbízta londoni cipészét, hogy tervezze újra a hessian csizmát. A hessian egy enyhén hegyes orrú, térdig érõ szárú csizmafajta, melynek különlegessége, hogy a szár elülsõ része magasabb, mint a hátulsó. Az új csizma kezdetben csak bõrbõl készült, mígnem 1853-ban Hiram Hutchinson megalapította lábbelire specializálódott gyárát. A fõúri lábbeli azóta töretlen népszerûségnek örvend. Az üzletek polcain több évvel ezelõtt jelnetek meg a különbözõ gyártók legkülönfélébb színben pompázó gumicsizmái.
Esernyõ
Ma már különbféléknél különfélébb mintázatúak közül válogathatunk, kedvünkre. Az egyszínû esernyõk ideje lassan leáldozik, helyüket felváltják az átlátszó, kalitkás mintázatú, beépített fénykarddal rendelkezõ, a nedvességre színesedõ és a sztárportrékkal díszített darabok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!