2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Embercsempészt fogtak el a hajdú-bihari rendõrökForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-28 09:23:01
Egy török férfi illegálisan akart koszovói állampolgárokat Németországba vinni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Hajdúböszörményi és Hajdúnánási Autópálya Alosztályának járõrei 2014. október 26-án 18 óra körüli idõben az M3-as autópálya Polgári pihenõjénél megállítottak egy német rendszámú Mercedes típusú kisteherautót és igazoltatták a jármû 60 éves török sofõrjét. Az ellenõrzést végzõ rendõrök kinyittatták a férfival a jármû rakterét, melyben 26 illegális migráns személyt találtak.

A járõrök bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányságra elõállították a gépjármûvezetõt, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak. A terhelt a megalapozott gyanú szerint a koszovói állampolgárokat Debrecenbõl illegálisan akarta Nyugat-Európába vinni, ahol az utasok célja Németország lett volna.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 60 éves török állampolgár ellen, akit a nyomozók bûnügyi õrizetbe vettek és kezdeményezik elõzetes letartóztatását. A 10 férfit és 8 nõt, valamint 8 gyermeket a rendõrök átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóság munkatársainak a további eljárás lefolytatása céljából.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!