2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
NFM: senki nem esik el a pályázati lehetõségtõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-29 10:53:59
haon.huBudapest, 2014. október 28., kedd (MTI) – A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatja a lakosságot, hogy az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszere a túlterheltségébõl adódó technikai okok miatt nem üzemel, a hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetõségtõl – közölte a tárca az MTI érdeklõdésére kedden.

A tárca a probléma megoldása érdekében folyamatos egyeztetéseket folytat, hogy mielõbb megkezdõdhessen a pályázatok fennakadásmentes beadása és befogadása. A végleges megoldás kidolgozásáig a kiíró a pályázók türelmét kéri.

Az NFM szükség esetén meghosszabbítja a jelentkezési határidõt, az eddig beérkezett hûtõgépcsere- és fûtéskorszerûsítési pályázatokat pedig érvényesnek tekinti. A pályázatok újbóli megnyitásáról a tárca tájékoztatja majd a közvéleményt.

A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek. Ennek érdekében a kormány összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a nagyobb energiahatékonyságot eredményezõ lakossági beruházásokat. A pályázók több tíz- vagy akár több százezer forintos támogatást is kaphatnak az elavult kazánok, hûtõ- és fagyasztógépek, homlokzati nyílászárók cseréjéhez – emlékeztet a közlemény.

A háztartási gépek cseréjére hétfõtõl lehetett jelentkezni, a fûtéskorszerûsítési pályázatra keddtõl, a homlokzati nyílászárók cseréjére pedig az eredeti ütemterv szerint szerdától fogadták volna be a pályázatokat.

A pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. kedden délelõtt már jelezte, hogy bizonytalan idõre, a rendszerben jelentkezett mûszaki problémák megoldásáig a kazáncsere-pályázatok befogadását felfüggeszti. A társaság az MTI megkeresésére közölte: a fejlesztõk és rengeteg pályázó is jelzett problémákat az online rendszerben, így azt teljes körûen tesztelni kell.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!