2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Diákmunka: nem csak a pénz számítForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-29 10:56:27
Hetvenötezer diák dolgozott idén nyári munka keretében. A Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének adatai alapján a tanulóknak kifizetett idei jövedelem 8 és fél milliárd forint volt. Nem csupán a pénzkereseti lehetõség miatt keresik az iskolaszövetkezeteket, hanem mert a munkatapasztalat megszerzése révén kétszer nagyobb eséllyel tudnak a késõbbiekben elhelyezkedni, ha pedig a saját szakterületükön végeznek diákmunkát, az további pluszpontot jelenthet egy állásinterjún

A diákmunka keretében dolgozók létszáma meghaladta a válság elõtti adatokat – mondta az M1 Ma Reggel címû mûsorában Kott Zoltán, a Meló-Diák Hálózat munkatársa.

A diákok motivációt vizsgálva kiderült: nem csupán a pénzkereseti lehetõség miatt keresik az iskolaszövetkezeteket, hanem mert a munkatapasztalat megszerzése révén kétszer nagyobb eséllyel tudnak a késõbbiekben elhelyezkedni, ha pedig a saját szakterületükön végeznek diákmunkát, az további pluszpontot jelenthet egy állásinterjún – tette hozzá.

Diákmunkára 16 éves kor feletti nappali tagozatos tanulók, hallgatók jelentkeznek, felsõ korhatár nincs. Bár nyáron különösen kedveltek a hostess-munkák, a fesztiválokon való közremûködés, az egyes munkalehetõségek közül az egész országban, egész évben válogathatnak a diákok, akiket a költségvonzat mellett azért alkalmaznak a munkaadók, mert idõbeosztásuk révén rugalmasak, hétvégén, esténként is alkalmazhatók – mondta a Ma Reggelben a Meló-Diák Hálózat munkatársa.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!