2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Caramel Berettyóújfaluba látogatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-29 11:37:52
Berettyóújfalu – A népszerû énekes, Molnár Ferenc Caramel, Berettyóújfalu gyermekotthonába állami gondozott lakóihoz látogat, hogy segítsen egy fiatalokat célzó prevenciós programban. Caramel, aki példakép a hátrányos helyzetû gyerekek számára, õszintén beszélget majd a fiatalokkal szexualitásról, védekezésrõl és drogokról.

A prevencióra különösen nagy szükség van az állami gondozott fiatalok körében, hiszen kutatások szerint a gyermekotthonban élõk közül háromszor annyian próbálták már ki a marihuánát, mint családban élõ kortársaik, és csak minden harmadik védekezett szexuális együttlét alkalmával.

A Generali a Biztonságért Alapítvány idén indult kezdeményezése keretében 12 gyerekotthonba viszi el prevenciós programját drog és szex témakörében. A három részes beszélgetéssorozat célja, hogy végre nyíltan beszéljünk a fiatalokkal az õket leginkább érintõ problémákról, mint például a szexuális védekezés, a korai terhesség, vagy a drogfogyasztás következményei. A program következõ állomása Berettyóújfalu.

Szakértõk segítségével tabutörõ módon, a nevelõk és egyéb felnõttek szigorú kizárásával, biztonságos körülmények közt beszélhetnek mindezekrõl az otthonok lakói. A záró foglalkozáson kapcsolódik be a beszélgetésbe egy olyan sztár, aki pozitív szerepmodell is a hátrányos helyzetû fiatalok számára. A záró foglalkozás a sajtó számára nyitott.

Helyszín: Bessenyei György Szakközépiskola, Kultúrterem, Berettyóújfalu, Honvéd u. 9-11.

Idõpont: 2014. november 3. (hétfõ) 15.30

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!