2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Mindenszentek ünnepén is biztonságbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-29 11:55:56
Hajdú-Bihar – Hajdú-Bihar megyében is segítik a rendõrök a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve kiemelten óvják a temetõk környékének biztonságát.

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a szokásosnál többen utaznak el hozzátartozóik sírjához, hogy leróják kegyeletüket szeretteik elõtt. A temetõk környékén megnövekszik a forgalom, ami nagyobb türelmet és elõvigyázatosságot igényel a közlekedõktõl.

Emiatt azt kérjük, hogy a jármûvezetõk fokozott óvatossággal közelítsék meg a temetõket, legyenek figyelemmel a sírkertek környékén esetlegesen kialakított ideiglenes forgalmi rendre, vezessenek lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot és legyenek tekintettel a megnövekedett gyalogosforgalomra. Fontos, hogy ebben az idõszakban hamarabb sötétedik, így a látni és látszani elv betartására kiemelt figyelmet kell fordítani. A kora reggeli órákban fagypont körül is alakulhat a hõmérséklet, ami az utak csúszósságát okozhatja. Parkoláskor is legyenek türelemmel és nagyobb figyelemmel, hiszen a megnövekedett gépjármûforgalom fokozott baleseti veszélyforrást jelenthet.

Az ünnepre a bûnelkövetõk is készülnek, ezért fontos, hogy az autóban értéket ne hagyjanak, az összes ablakot húzzák fel, az ajtókat pedig zárják be. A temetõkben közlekedve is legyenek körültekintõek, óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják õrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé, mert ez könnyen szemet szúrhat a tolvajoknak.

Lehetõség szerint használják a közösségi közlekedési eszközöket, azonban ekkor is legyenek elõvigyázatosak, ugyanis a zsúfolt buszok, villamosok kedvelt területei a tolvajoknak.

A temetõk környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítõ rendõrökhöz, akik minden kérdésben segítséget nyújtanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!