2024. április 23. Kedd, Béla.
 
A gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelemForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-30 08:12:45
A tûzesetek megelõzése érdekében a gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet mindenszentek ünnepe és halottak napja elõtt az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF).

Mukics Dániel, az OKF helyettes szóvivõje az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy a gyertyák és mécsesek a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhatnak. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megnõ a tûzesetek száma.

A balesetek leggyakoribb oka - olvasható a közleményben -, hogy az égõ mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különbözõ textíliákon (függönyön, asztalterítõn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is.

Az OKF azt kéri a lakosságtól, hogy csak nem éghetõ alátétre helyezett gyertyát gyújtsanak meg, a meggyújtott gyertyákat pedig stabil helyre tegyék, ahol nem tudnak eldõlni, és nincs a közelükben gyúlékony anyag.

A közlemény óvatosságra inti a halloweent jelmezbe bújva ünneplõket is, hiszen a legtöbb jelmez gyúlékony anyagból készül, és a töklámpások is könnyen okozhatnak tüzet.

A temetõkben megemlékezõknek is óvatosnak kell lenniük, mert nemcsak az avar, hanem az elszáradt, illetve a mûvirágok is könnyen lángra kaphatnak - közölte Mukics Dániel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!