2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
97. születésnapját ünnepelte ÚjirázForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2009-10-12 15:33:03
Mint minden év október második hétvégéjén, idén is  benépesült az egyébként csendes, párszáz lakosú Újiráz. A falu fennállásának 97. évfordulóját ünnepelték az itt élõk, az elszármazottak, és a környékbõl ide érkezõk.

Október 10-én a római katolikus templom elõtti parkban a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar játszott, majd a templomban zajló ünnepi szentmise után elkezdõdött az emlékünnepség. Gyula Ferencné a térség országgyûlési képviselõje emlékezett meg a települést alapító elsõ száz telepesrõl, és beszédében kihangsúlyozta a szülõföld szeretetét. Az önkormányzat szokás szerint idén is ajándékcsomagot nyújtott át az elmúlt egy évben született újszülötteknek,az ifjú házasoknak, a házassági évfordulójuk jubileumát ünneplõknek, valamint a község legidõsebbjeinek. 

 A mûsorban fellépett még a komádi citeraegyüttes, valamint a derecskei I. Rákóczi György Gimnázium és Szakközépiskola rendvédelmi osztálya, akik kung-fu bemutatót tartottak. Ezután a szabadtéri színpad elõtt a szeghalmi majorett együttes látványos produkciója következett, majd bábmûsor szórakoztatta a gyerekeket. Közben bográcsban fõtt pörköltet kaphattak a jelenlévõk, amit a Megafon Zenekar hangulatos számai mellett fogyaszthattak el. Az esti hangulatot a Komádi Körös-körül néptáncegyüttes alapozta meg, majd a La-Bomba együttes folytatta, és egy látványos tûzijáték tette még emlékezetesebbé. Az idõ is kedvezett az iráziaknak, hiszen gyönyörû, nyárias idõjárás volt egész nap. 

Nem úgy, mint vasárnap, amikor egész nap szakadó esõben zajlott a híres újirázi búcsú. Délelõtt ismét ünnepi szentmise volt a Római Katolikus Templomban, valamint egész napos kirakodó vásár. A vásárosok bosszankodtak a rossz idõ miatt, de az évek óta idejáró közönség kedvét nem vette el sem a hideg, sem az esõ. Esernyõvel, esõkabátban nézelõdtek az árusok között.



 Újszülöttek: Gáll László, Nacsa Zoltán, Kugler János, Gajda Márton Zalán, Varga Péter Géza, Gyõrfi Katalin Virág, Jakab Regina, Gajda Tamás.

Fiatal házasok: Kugler János és neje Nagy Mónika, Adamcsik Krisztián és neje Oláh Mónika

Legidõsebb házaspár. Hõgyes Lajos és Kecskeméti Róza

Legidõsebb férfi: Hõgyes Lajos

Legidõsebb nõ: Gál Istvánné

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!