2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Két iráni határsértõ lapult a kukoricatáblábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-30 08:41:24
Nagykereki külterületén két iráni állampolgárt fogtak el a biharkeresztesi határrendészek.

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség hõkamerát kezelõ rendõre 2014. október 27-én 23 óra 15 perckor Nagykereki külterületén, a 4808. számú út melletti bokros területen észrevett két gyanúsan viselkedõ személyt, akik Románia felõl – a zöld határon keresztül – jöttek be az országba. A rendõrök azonnal a helyszínre mentek, ahol az egyik kukoricatáblában igazoltatták a 25 és 26 éves férfiakat.

A járõrök az intézkedés során megállapították, hogy az iráni állampolgárok Magyarországon való jogszerû tartózkodásukat igazolni nem tudják, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt elõállították õket a határrendészeti kirendeltségre az idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében. A rendõrök a határsértõk csomagjainak átvizsgálásakor a 26 éves iráni férfi táskájában találtak egy hamis lengyel magánútlevelet, melyben az õ fényképe szerepelt. Az iráni állampolgár meghallgatása során elmondta, hogy az útlevél megszerzésében egy román férfi segített neki Isztambulban.

A Biharkeresztesi Rendõrõrs nyomozói a férfit közokirat-hamisítás elõkészülete vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!