2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Újra számadó napok ÚjfalubanForrás: B.Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2009-10-16 19:49:20
Újra bihari vállalkozókkal, termelõkkel népesedett be a Kabos Endre Városi Sportcsarnok Berettyóújfaluban. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Bihari Számadó Napok idén október 15-tõl 17-ig zajlanak.

Mint azt a fõ szervezõtõl, Balogh Sándornétól megtudtuk, idén többen mutatkoztak be, mint tavaly. Megközelítõen 15-20 új kiállítóval gyarapodott a rendezvény. Azt mondja, hogy a gazdasági válság hatására kicserélõdött a társaság. Vannak ugyanis olyanok, akik eddig nem tartották fontosnak, hogy részt vegyenek a számadó napokon, most azonban rádöbentek, hogy érdemes felhívni a vásárlók figyelmét magukra. Ezek fõként termelõk, akik a termékeiket jöttek megmutatni. Újdonsága a rendezvénynek, hogy a szakmunkás képzõ intézmények is bemutatkoznak. A sportcsarnok galériájában a gyerekek megnézhetik, hogy milyen szakmákat tanulhatnak, és azok gyakorlati életébe is bepillanthatnak. Balogh Sándorné szerint ez nagyon fontos, egyrészt mivel a kamara feladata a szakmai képzések felügyelése, biztosítása, másrészt mert elengedhetetlennek tartják, hogy a diákok olyan szakmát válasszanak, amihez valóban kedvet éreznek. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha megismertetik velük annak a bizonyos szakmának a szépségeit, nehézségeit egyaránt. Az elmúlt több mint egy évtizedes hagyomány szerint délelõttönként szakmai elõadások várják az érdeklõdõket, ahol neves szakembereket hallgathatnak meg különbözõ témákban. Délutánonként pedig sokszínû kulturális programot kínál a standok között elhelyezett színpad. A szervezõk szerint bárki találhat magának megfelelõ elfoglaltságot, a szakmaiságtól a vásárláson át a szórakozásig.

 

Blága Józsefné festõ-rajztanár idén is kiállította szemet gyönyörködtetõ festményeit. Mint mondja, a tegnapi rossz idõ meglátszott a látogatottságon is. De abban bízik, hogy az idõ javulásával egyre többen szánják rá magukat, hogy eljöjjenek a rendezvényre. Õ is alig várja az ismerõsöket, akikkel sokszor csak itt találkozik.

 

Kiss Árpádné palástkészítõ, viseletkészítõ népi iparmûvész Debrecenbõl érkezett. Elõször mutatkozott be ezen a rendezvényen. Gyönyörû munkáit mind kézzel készíti, aprólékos, hosszadalmas, türelmet igénylõ munkával. Standjának és tehetségének dísze egy papi palást. Mint mondja, nem sokan ûzik már ezt a mesterséget, ezért örült, amikor fotó készült a bemutatott munkáiról.

 

Gyõri Géza, nagykereskedõ szintén elsõként állított  ki. Standjánál a vetõmagoktól a rágcsálóirtószerig sok minden megtalálható. Azt mondja, igazából arra számított, hogy lehetõsége lesz kapcsolatokat teremteni kiskereskedõkkel, de erre nem igazán volt példa péntek estig. Inkább állattartók, vásárlók nézelõdtek nála. Ennek ellenére úgy véli, érdemes volt bemutatkoznia.

 

Megkérdeztünk néhány látogatót is. Volt, aki kimondottan vásárolni jött. Termelõi mézet, sajtokat, vagy  ékszereket. A fiatalabbak inkább a programok miatt néztek be a sportcsarnokba. De találkoztunk olyannal is, aki csak jó programnak tartja ezt a három napos rendezvényt, és mind a három napon tesz egy sétát a standok között.

 

 

 

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!