2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
A héten akár 20 fok is lehetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-03 15:30:46
A héten többször is megélénkül, helyenként meg is erõsödik a szél. Olykor kisebb záporok lehetnek, de emellett sok napsütésre lehet számítani, és több helyen akár 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõre virradó éjszaka ismét több helyen képzõdik köd, az ország északi felén azonban továbbra is lesznek borult, párás vidékek. Napközben megszûnik a köd, északon is fokozatosan csökken a felhõzet, és az ország legnagyobb részén napos idõre lehet számítani, csapadék nem valószínû. Többfelé megélénkülhet a szél, a Fertõ-tó és Sopron térségében erõs széllökések is elõfordulhatnak. A legalacsonyabb hõmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínû. A legmagasabb nappali hõmérséklet jobbára 10-17 fok között alakul.

Kedden sem várható csapadék. A Dunántúlon több helyen megerõsödik, északnyugaton viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet. Nappal általában 13-18 fok között alakul a hõmérséklet, de északkeleten még kissé hûvösebb lehet.

A Dunántúlon szerdán is megerõsödik a szél. Emellett viszont országszerte napos idõ várható, csapadék nem lesz. A minimumhõmérséklet 2-9, a maximumhõmérséklet 14-20 fok között alakul.

Csütörtökön több helyen megélénkül a szél. Keleten több, nyugaton kevesebb lesz a napsütés. Nyugaton kisebb esõ, zápor is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet 3-10, a legmagasabb hõmérséklet 14-20 fok között alakul.

Pénteken változóan felhõs idõ várható több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet gyenge esõ, zápor. Idõnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A leghidegebb órákban 3-10 fok lehet. Nappal 14-19 fokig melegszik a levegõ.

Szombaton változóan felhõs idõ várható több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet gyenge esõ, zápor. A minimumhõmérséklet 4-9, a maximumhõmérséklet 13-18 fok között alakul.

Vasárnap szórványosan valószínû esõ, zápor. A legalacsonyabb hõmérséklet 4-9 fok között alakul. Nappal 12-17 fokig melegszik a levegõ – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!