2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Önkormányzat 2014 – A héten kézbesítik a megismételt választásokról szóló értesítõketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-04 07:44:15
A héten kézbesítik az érintett 42 ezer választópolgárnak a november 9-ére kitûzött, megismételt önkormányzati választásról szóló értesítõt.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint meg kell ismételni a Baranya megyei Pécsen a 8. szavazókörben az egyéni képviselõ-választást, Sumonyban az egyéni listás választást, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Ózdon a polgármester-választást, ez a voksolás 37 szavazókört érint. Meg kell ismételni a fõváros XVIII. kerületében, a 63. szavazókörben az egyéni képviselõ-választást, a Csongrád megyei Bakson a polgármester-, az egyéni listás és a megyei önkormányzati választást.

Gyõrben a 24. szavazókörben kell megismételni az egyéni választókerületi képviselõ-választás szavazását, Heves megyében Recsken a 3. szavazókörben a polgármester- és egyéni listás, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Jászkiséren a polgármester- és egyéni listás, a Nógrád megyei Cserhátszentivánban a polgármester-választást, a Somogy megyei Látrány 1. szavazókörében az egyéni listás választást, a Tolna megyei Szekszárdon a 27., 28., 29. és 30. szavazókörben a polgármester- és egyéni választókerületi választás szavazását.

A megismételt szavazásokon ugyanazok a jelöltek indulhatnak, akik az október 12-ei voksoláson, nem lehet új jelölteket állítani. A névjegyzékben is azok szerepelnek, akik az október 12-ei szavazás névjegyzékében, kiegészülve azokkal, akik november 9-ig válnak majd nagykorúvá. A megismételt szavazások összesen 42.125 választópolgárt érintenek.

Az NVI értesítõt küld a megismételt szavazás helyérõl is idejérõl a névjegyzékben szereplõ választópolgároknak, az értesítõk kézbesítésével a Magyar Postát bízták meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!