2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
NGM: Magyarország uniós listavezetõ a nõi munkanélküliség csökkentésébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-04 08:07:39
Magyarország nyolc hónapja listavezetõ a nõi munkanélküliség csökkentésében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eurostat adatai alapján vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint 2014 januárja és augusztusa között minden hónapban az unió tagállamai közül Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a nõi munkanélküliség.

A tárca Szalai Piroskára, a nõk munkaerõ-piaci helyzetének javításáért felelõs volt miniszteri biztosra hivatkozva azt írta: Magyarországon a nõk szezonálisan kiigazított munkanélküliségi rátája 7,8 százalékos volt a legutóbbi hónapban, ami 2,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ez azt jelenti, hogy valamennyi tagállam közül ismét Magyarországon javult a legnagyobb mértékben a nõk mutatója – tették hozzá, jelezve: a folyamat hatására már csak 10 olyan ország van, ahol kisebb az állástalanok aránya, mint nálunk.

Az unióban a nõk átlagos munkanélküliségi rátája 10,2 százalék, ami az elmúlt évben 0,7 százalékkal javult, de még mindig van 4 olyan ország, ahol emelkedik az állástalanok aránya – jegyezte meg a minisztérium.

Szalai Piroska szerint a munkanélküliség idei mérséklõdésében jelentõs szerepet játszottak azok a járulékkedvezmények, amelyek bevezetését a Munkahelyvédelmi Akció tette lehetõvé – zárul a közlemény.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!